Vážení členovia družstiev líg BŠZ,
v prílohe je Rozhodnutie ŠTK BŠZ k obnoveniu líg BŠZ a kalendár termínov, ktorý vypracoval člen VV BŠZ Stanislav Vlček, kde sa snažil čo najviac vyhovieť požiadavkám družstiev na žrebovaní aj termínom líg v správe SŠZ aj aktuálnej situácii.
    Najbližšie zápasy:
5. liga A11 (Bratislava mesto), hralo sa 8. kolo 28.1.2022, ak s tým súhlasili obe družstvá, inak až v náhradnom termíne 4.2.2022.
4. liga, hrá sa 8. kolo 5. 2.2022.
3. liga, hrá sa 6. kolo 6.2.2022.
Termíny 5 ligy A12 budú určené až neskôr.
    Hoci je v Usmernení ŠTK BŠZ všetko potrebné, prikladám výklady na otázky, ktoré sa vyskytli:
    Deti do 12 rokov + 2 mesiace sa považujú za zaočkované (aj keď nie sú) aj bez testu, takže môžu byť v "režime OP" aj bez očkovania a testovania preto sú tam uvedené, vyhovujú "režimu OP" už len z dôvodu ich veku.
    Staršie deti/mládež do 18 rokov + 2 mesiace sú v režime OTP, musia mať test (alebo doklad o očkovaní alebo prekonaní), aký test je potrebný, je v usmernení ŠTK SŠZ.
    Dospelí nad 18 rokov a dva mesiace musia byť v režime OP, teda očkovaní (stačia dve "dávky") alebo po "prekonaní" Covid-19.
    Aj šach je šport, teda za šachovnicou počas partie ide o "osoby pri výkone športu", ktoré nemusia mať rúško alebo respirátor. Mimo šachovnice už výklad nemusí byť taký jednoduchý, ako odchod na WC, keď sa partia skončí... Samozrejme môže mať šachista z ohľaduplnosti respirátor aj počas partie za šachovnicou.
     Musíme tiež rátať s tým, že vyhlášky ÚVZ SR, či iné štátne opatrenia sa môžu zmeniť.
 
S pozdravom, Eduard Šimkovič, predseda ŠTK BŠZ