V sobotu 14.9.2019 o 16.30 odštartoval jedinečný projekt dvoch ženských majstrovských turnajov, ktoré sa odohrávajú v Modre, oblasť Modra – Piesok v penzióne Modrý Dom.

V A-turnaji sa bojuje o WGM normy dvojkolovým kruhovým systémom pre 6 hráčov. Slovensko má svojho zástupcu v podobe WGM Zuzany Cibičkovej, ktorá patrí k dvom favoritkám na celkové prvenstvo. Jediným mužským hráčom A-turnaja je IM Marián Kantorík, ktorý nahradil odstúpenú veľmajsterku, aby bolo možné plniť WGM normy.

B-turnaj sa hrá klasickým kruhovým systémom pre 10 hráčov. Slovenské farby budú reprezentovať WFM Svetlana Sučíková a WFM Anna Vrtiaková. Slovensko bude mať však aj ďalšie zastúpenie, a to vo WFM Zuzke Kováčovej, ktorá reprezentuje Bermudy a v Róbertovi Krajňákovi, ktorý hodinu pred začiatkom turnaja nahradil hráčku, ktorá musela náhle kvôli študijným povinnostiam zrušiť svoju účasť.

Online partie môžete sledovať každý deň v online sekcii na chess.sk - https://www.chess.sk/index.php?str=online

Chýbajúce partie z prvých dvoch kôl sú na stiahnutie na chess-results:
WGM - http://chess-results.com/tnr470259.aspx
WIM - http://chess-results.com/tnr470260.aspx

Profily hráčok, galériu z podujatia, rozpis kôl ale aj ďalšie aktuálne informácie nájdete na webe podujatia https://chessladies.sk a taktiež na Facebookovej stránke http://www.facebook.com/ARISANChessLadies

Nezabudnite sledovať partie a držať palce našim reprezentantkám.

 

Denis Nemšák

Riaditeľ podujatia