V sobotu 19.1.2019 sa v Bratislave uskutočnil trénersky seminár pre vedúcich šachových krúžkov na školách a v kluboch.

Celodenný seminár bol spojený s medzikrajským kolom Dorasteneckej ligy TT+BA kraja. Cieľom seminára bolo zamerať sa na praktické ukážky a odovzdanie skúseností nielen jednotlivých prednášajúcich, ale aj samotných trénerov. 

Tých sa na seminári zišlo dovedna 25 čo možno hodnotiť veľmi pozitívne, že o tieto témy je záujem a máme na Slovensku ľudí, ktorí sa deťom v šachových krúžkoch nielen venujú, ale hľadajú aj nové cesty a prístupy, ako samotné krúžky a tréningy obohaťiť a zatraktívniť.

Aj k tomu slúžil medzi prednáškami zhruba hodinový workshopový blok, kde okrem neformálnych rozhovorov počas prestávok mohli tréneri zdieľať svoje skúsenosti. Ako organizátora ma teší záujem a aktívna účasť trénerov aj mimo Bratislavského kraja a odvaha trénerov otvárať témy prednášok, ktoré nie sú úplným štandardom.

Po celom dni, kde v rýchlom tempe striedala jedna téma druhú, sme odchádzali domov plný energie a nových nápadov a tým sa cieľ podarilo splniť.

Podujatie organizačne zastrešila Bratislavská šachová akadémia v spolupráci s Bratislavským šachovým zväzom, Slovenským šachovým zväzom, ŠK Slovanom Bratislava a Bratislavským samosprávnym krajom.

Za organizačný tím

Michal Vrba

Strána organizátora

Fotogaléria

Prezentácie na stiahnutie 

Prednášky sú zaznamenané na videách v playliste